Átadó

2023.06.09. 16:51

Iskolakertet avattak a Taktaközi településen

Nemes János taktabáji polgármester köszöntötte mindazon megjelenteket – közöttük a szomszédos településvezetőket – akik részt vettek a községben megvalósult Országos Iskolakert-fejlesztési Program avatásán.

SFL

Felavatták az iskolások zöldséges kertjét

Fotó: Serfőző László

Az Iskolakerti Alapozó Alprogram tartalmának összeállítása során az Iskolakertekért Alapítvány, mint a program szakmai lebonyolító szervezete, az Iskolakert-hálózat tapasztalataira támaszkodott. A pénteki eseményen Dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes gratulált a Patay Sámuel Általános Iskola tanulóinak és diákjainak ünnepi beszédében, majd megjegyezte, hogy az iskolakertekről úgy kell gondolkodni, mint a fenntarthatóságra nevelés, környezeti nevelés egyik leghatékonyabb helyszínéről és eszközéről. Olyan tevékenységrendszerrel lehet kialakítani, majd működtetni a kertet, melyek révén a gyerekeknek közvetlen kapcsolata alakul ki a természeti környezettel, amelyben megtanulnak alkalmazkodni, megoldani, tervezni, kivárni, együttműködni és elfogadni. 

Az országosan meghirdetett program negyedik etapjában az eddigi ütemekben fejlesztett 117 iskolakert és óvodakert mellett most hatvan óvodakertet és ugyanennyi iskolakertet indítottak útjára. Az egymást erősítő szolgáltatások úgy épülnek fel, hogy hosszútávon fenntartható iskolakerteket eredményezzenek. 

A taktabáji avatáson a diákok adtak szórakoztató műsort a megjelent vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában