Elérték a céljukat

2023.06.07. 17:00

Helyén marad a vámosújfalui felső tagozat

Az elmúlt hetekben a lakosság, a pedagógusok, valamint az önkormányzat segítségével felmérték a várható demográfiai adatokat, a vámosújfaluiak érveinek megalapozottságát.

BSZA

Vámosújfalun fórumot tartottak a témában

Marad az 1-8 osztály a vámosújfalui általános iskolában – jelentette be Facebook oldalán Jadlóczki Lajos polgármester. Korábban a településen komoly indulatokat szított az a terv, hogy a felső tagozatos diákokat a szomszédos Tolcsvára szállítanák át, ahol nemrég új iskola épült. A megtartott szülői fórumon is egyértelműen fejezte ki az akaratát a település lakossága, hogy ragaszkodik az – egyébként közmegelégedéssel működő – oktatási intézményéhez. 

A közösségi oldalakon zajló vita során kiderült: különösen érzékenyen érintette volna például a váltás a helyi református közösséget, ugyanis a református lelkipásztor, Juhászné Keresztényi Klára, valamint férje Juhász Gábor egy összetartó, jól működő ifjúsági csoportot alakított ki, akiket megosztott volna a kétlakiság. 

 

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő érdeklődésünkre elmondta: a vámosújfalui példa kiválóan megmutatja, milyen az a helyzet, amikor a demagógia kizárásával, észérvekre, megalapozott indokokra támaszkodva tudja egy faluközösség elérni a célját. Az elmúlt hetekben a lakosság, a pedagógusok, valamint az önkormányzat segítségével felmérték a várható demográfiai adatokat, a vámosújfaluiak érveinek megalapozottságát, valamint az oktatási kormányzattal is többfordulós tárgyalási folyamat zajlott. Ennek alapján megszületett a döntés, hogy marad helyben a teljes intézmény – közölte a honatya. A jó hírt egyébként a falu lakosságával is közli majd a hamarosan megrendezendő falunapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában