Irtás

2023.06.08. 13:30

Érdemes felkészülni a földi szúnyoggyérítésre Sajóivánkán

A szúnyogirtó emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes, de szükségesek a ház körüli előkészületek.

DA

Földi gyérítésre kerül sor

Fotó: Csapó Balázs

Sajóivánka község önkormányzata értesíti a helyi lakosságot, hogy 2023. június 8-án, csütörtökön, napnyugta után földi szúnyoggyérítést végeznek a településen. A kijelölt pótnapok: június 9-10., péntek, szombat ugyanebben az időpontban. A szúnyogirtó - Deltasect Plus készítmény változatai - melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány órán belül lebomlik. A kezelés napjára javasolt a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat összegyűjteni vagy letakarni. 

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt fontos megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket – osztotta meg Seszták Ottó polgármester Sajóivánka önkormányzatának közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában