Ítéletidő

2023.06.09. 14:14

Pincéket árasztott el a víz Encsen, fakidőlések okoztak károkat vármegyeszerte

Az intenzív zivatarból rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott és okozott károkat a vármegyében június 9-én délelőtt.

illusztráció: Az intenzív zivatarból rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott és okozott károkat a vármegyében június 9-én délelőtt.

Forrás: MW

Encsen több ingatlan pincéjéből szivattyúzták a vizet a város hivatásos tűzoltói, az önkormányzat udvarán pedig a közlekedést akadályozta a csapadékvíz, mintegy 80 m3-t távolítottak el az egységek.

Fakidőlés miatt avatkoztak be a vármegye tűzoltói Cserépváralja és Tard, Meszes és Rakacaszend között, valamint Aggtelek külterületén, az úttestre dőlt fák a közlekedésben is fennakadást okoztak. Miskolcon, a Mész utcában két parkoló autóra szakadt egy faág, az Erzsébet királyné útján két villanyoszlopot döntött ki egy nyárfa leszakadt ága. Miskolc-Alsóhámorban egy rendezvényház tetejét beszakította, egy másik fát pedig kettétört egy kidőlt fa.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában