Segítség!

2023.06.10. 07:00

Bajban a lenyilazott kutyát megmentő sárospataki állatvédő

A kutyaotthont most hazai állatbarátok próbálják fenntartani, akik együtt éreznek Törő Gáborral.

BSZA

A nyíllal átlőtt kutya

Bajban van a nyíllal átlőtt kutyát megtaláló állatvédő menhelye.

Törő Gábor közösségi oldalán tette közzé először a nehézségeikről szóló hírt, hogy elveszítették külföldi támogatóikat, akik a menhely fenntartói voltak és a kutyákat szállították osztrák, valamint német gazdáikhoz.  

Török Gábor és a melőtt kutya

A Boon.hu-nak nyilatkozva az állatvédő azt is elmondta, hogy most nemcsak a menhely működése került veszélybe, de legnagyobb bánatuk az, hogy a mentést sem tudják folytatni, mert a hazai örökbefogadás elég csekély és nem szabadul fel annyi hely, amennyi kóbor kutya a környéken képződik. 

Hatalmas területet kell ellátniuk, mert a környéken kevés menhely van – mondta.

A pataki menhelynek egyébként 300 állat befogadására van engedélye.

Kevés a támogatás 

Törő Gábor hozzátette azt is: a főként nagy mennyiségű kutyatáp és kisebb mennyiségű pénzt biztosító támogatás felfüggesztésében (általa meg nem nevezett) főváros környéki állatvédők is közrejátszottak, akik állítása szerint szeretnék átvenni a sárospataki menhelyet. A kutyaotthont most hazai állatbarátok próbálják fenntartani, akik együtt éreznek Törő Gáborral.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában