Az élet vize

2023.06.04. 18:31

Az evangéliumot ünnepelték Szerencsen

Az élet vize címmel tartottak találkozót Szerencsen, a szombati eseményen a város református gyülekezetének tagjai vettek részt elsősorban, közöttük a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

SFL

Megtelt a várudvar az evangéliumi ünnepen

Fotó: SFL

A Rákóczi-vár udvarán rendezett programon Pásztor Dániel református püspök és Nyiri Tibor szerencsi polgármester köszöntötte megjelenteket – hangsúlyozva, hogy talán olyanokat is meg tudnak szólítani az örömhírrel, akik Isten szavát inkább meghallják a tereken, utcán.

Pásztor Dániel megjegyezte, az evangelizációt nem elég a templomban hirdetni, Istent mindenütt dicsérni, magasztalni kell, erre pedig egy várudvar is nagyon alkalmas. – Ki kell lépnünk a templom falai közül azzal az üzenettel, amit Isten szeretne elmondani nekünk, amivel boldoggá, megelégedetté teheti az életünket. Gondolatait nem biztos, hogy meghallják a templom falai között akik nem mennek oda, akiknek azt meg kellene hallaniuk. Mindig jó dolog együtt magasztalni az Istent – hangsúlyozta Pásztor Dániel.

- Dobó István azt mondta egykor, hogy a vár ereje az idők lelkében van, itt sok békés, keresztény lélek van. Építenek valamit jelképesen és erre a mai világban nagyon-nagy szükség van – nyomatékosította gondolatait Nyiri Tibor. – A magam részéről hálás szívvel mondtam igent a püspök úr kérésének a várudvart illetően, hiszen a párbeszéd, a folyamatos konzultáció példaértékű a Tiszáninneni Református Egyházkerület és a város önkormányzata között, az ehhez hasonló találkozót a jövőben is szeretnénk folytatni – mondta Nyiri Tibor.

Az egész napos programon köszöntőt mondott még Mészáros István református esperes, Balázs Pál és ifj. Csomós József református lelkipásztorok, színpadra lépett az Alma együttes, a KerSongs, de tartottak kézműves bemutatókat, számos jó szabadtéri programot. A rendezvényt végül Molnár Ferenc Karamell műsora zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában