Fejlesztés

2023.06.02. 19:25

Átadták Miskolcon az új Pszichiátriai Centrumot

A beruházásnak és fejlesztésnek köszönhetően már új ellátási keretek között várja a pácienseket a Pszichiátriai Centrum, amely minden életkorban lévő beteget képes ellátni a jövőben.

UA

Itt van a pszichiátriai centrum

Az elmúlt időszakban új pszichiátriai épülettel bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza és megújult a felnőtteket ellátó részleg is. A beruházásnak és fejlesztésnek köszönhetően már új ellátási keretek között várja a pácienseket a Pszichiátriai Centrum – Prevenciós Diagnosztikai és Terápiás Központ Autizmus Specifikus Ellátó Hely. Az épület komplexumot pénteken nyitották meg hivatalosan, amely már hétfőtől betegeket is fogad.

Az átadón beszédet mondott Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, aki emlékeztetett, hogy harmadszorra állnak az épületnél. „Három éve még az alapkőletételnél gyűltünk össze, később a műszakiátadás miatt, majd most, amikor a zöldmezősberuházást átadjuk a betegek számára” – mondta. Hozzátette: a létesítmény ötszáz négyzetméteren fekszik és 15 fekvőbetegággyal áll majd a betegek szolgálatába. A főigazgató azt is hangsúlyozta, hogy az épület alapvetően járóbeteg ellátásra specializálódott, de fekvőbetegeket is tud majd fogadni. „Amiért most itt vagyunk azért jelentős, mert be kell jelentsük, hogy hiánypótló beruházást adunk át egész Kelet-Magyarországon, hiszen eddig Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátria nem volt csak Debrecenben” – mutatott rá. Azt is elmondta, hogy a betegek szempontjából a legelőnyösebb az volt, ha az ellátásukra egy Pszichiátriai Centrumot hoztak létre, amely már minden magába foglal. 

Hiánypótló beruházás 

Dr. Pesti Zsuzsanna, a Pszichiátriai Centrum, centrumvezető főorvosa arról beszélt, hogy a munkákat már korábban megkezdték. „A Pszichiátria Centrum célja, hogy bármilyen életkorban lévő hozzánk forduló beteg számára a legmegfelelőbb ellátást tudjunk nyújtani” – mutatott rá. Hangsúlyozta: megfelelő szakembergárdával tudnak a betegek szolgálatába állni a jövőben és klinikai szakpszichológusi csoportot is létrehoztak. „Az intézményben az autizmussal küzdő betegeket is ellátnak majd. Itt nem csak diagnosztika, hanem terápiás célzatú kezelések is rendelkezésre állnak majd” – mondta. Arra is rámutatott, hogy Nógrád és Heves vármegyéből is várnak majd betegeket. A tájékoztató után sajtóbejárás keretében mutatták be az érdeklődőknek a frissen átadott épületkomplexumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában