Mementó

2023.06.01. 13:00

A magyar hősökre emlékeztek Szerencsen

A magyar hősök emlékünnepét azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve tartjuk, akik életüket áldozták Magyarországért.

SFL

Szerencs hőseire emlékeztek

Az ünnep ugyanakkor tisztelgés szüleink és nagyszüleink fáradozásai előtt is, aminek az ad igazán értelmet, ha lesznek olyan nemzedékek, amelyek méltó módon, békés körülmények között folytatják és teljesítik majd be az elődök örökségét. 

Mindezek jegyében csütörtökön tartottak megemlékezést Szerencsen és Ondon. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester mondott ünnepi beszédet kifejtve, hogy kötelességünk az emlékezés minden időben, békés körülmények között, a mostanság aggodalomra okot adó európai történések ellenére is. Hőseink egy ezredéven át azért áldozták életüket, hogy Magyarország magyar ország maradhasson, ahol a magyar emberek akarata és érdeke a legelső. A magyarok nemcsak a hazát, hanem Európát is védték, védik, mindezek ellenére volt idő, amikor el akarták fojtani az emlékezetét mindannak, ami a magyarok számára erőt, önbizalmat és önbecsülést adhat. 

Az ünnepi program méltó hangulatát a történelmi egyházak képviselőinek imái tették emlékezetessé, az ünnepség végén a kegyelet koszorúit helyezték el a Hősök Emlékműve, emléktáblája előtt. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában