Gyereknap Szerencsen

2023.05.28. 14:46

Tűzoltók, mentők, honvédség, rendőrség, polgárőrség a várudvaron

Tűzoltó szakmai- és családi, valamint városi gyermeknapot tartottak szombaton Szerencsen, a Rákóczi-vár udvarán, illetve a várkertben.

Tizenegy csapat versenyzett

Fotó: SfL

Az eseményre Borsodbótától Tiszaújvárosig érkeztek tűzoltó csapatok azzal a céllal, hogy részt vegyenek az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Bajnokságon, bemutatón.

A programon résztvevőket Dr. Bobkó Géza szerencsi alpolgármester üdvözölte a várudvaron, megjegyezve köszöntőjében, számára külön öröm, hogy a tűzoltók a lakosság bizalmát élvezik.

– Azt gondolom, munkájukért az egész társadalom hálás lehet, hiszen az emberi életen kívül anyagi, vagyoni értékekért is küzdenek, ha azt a helyzet úgy kívánja. Ott vannak természeti katasztrófáknál és nem csak hazánkban, közlekedési baleseteknél mentenek, egyszóval minden tiszteletet megérdemelnek. Nem véletlen, hogy egy bizalmi-indexes felmérés alapján lakossági részről az első helyen szerepelnek a lánglovagok – fogalmazott az alpolgármester.

Fotó: SfL

Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke Szerencs városnak mondott köszönetet, amiért helyet adott a rendezvénynek.

– A program szép példája mind a hivatásbeli, mind a közösségbeli összetartozásnak függetlenül attól, hogy civilek, vagy egyenruhások vagyunk és teljesen mindegy, ki a hivatásos és ki az önkéntes. Úgy gondolom, egy közösség életében – legyen az helyi, területi, országos, nemzeti – nagyon fontos a biztonság – mondta Dobson Tibor.

Macz János Zsolt tűzoltó ezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a társszervek képviselőt is köszöntötte, majd megjegyezte, örülne, ha egy visszatérő rendezvényről beszélhetne, merthogy volt már különböző megmérettetéseken, főzőversenyeken, családi napokon, de olyanon még nem, ahol minden együtt van, mint most Szerencsen.

Varga András tűzoltó alezredes a Magyar Tűzoltó Szövetség B.-A.-Z. Vármegyei elnöke portálunk érdeklődésére mondta el, hogy ennek a napnak a szervezése mintegy fél éve kezdődött annak érdekében, hogy a társszervekkel együtt jelenjenek meg.

– Igyekeztünk a lakosság számára hasznos információkat átadni a hivatásokból, komplex napot szerveztünk a legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig. Hivatásunkat meg kell ismertetni a fiatalokkal, a lakossággal, ha kellő információval látjuk el őket, a mi munkák is kevesebb lehet, gondolok itt a megelőzésekre. Megújítottuk az utánpótlás nevelést, iskolákba járunk előadásokat tartani, tűzoltó-sportot oktatunk, ezekkel a tevékenységekkel kívánjuk elősegíteni azt, hogy az önkéntes és a hivatásos tűzoltók utánpótlása hosszútávon biztosítható legyen – közölte Varga András.

Fotó: SfL

A szakmai napot számos attrakció kísérte, műsort adott a Megyaszói Fúvós Zenekar, a 100 éves Szerencsi Kórus, de nagy sikere volt Trafinak, a Baráthegyi Kutyaiskola vakvezető kutyájának, a honvédségi bemutatóknak, a Spider Mentőcsoportnak, a kézműveseknek, a habpartynak, járműbemutatónak, hosszan lehetne sorolni a szórakoztató programokat. A B.-A.-Z. Vármegyei Tűzoltó Szövetség, Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár rendezvénye maradandó emlékeket hagyott az odalátogatókban.

Fotó: SfL

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában