Emlékezés

2023.05.28. 18:11

Sárospataki napok Szent Erzsébet tiszteletére (fotókkal)

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg Sárospatakon a Szent Erzsébet Ünnepet a pünkösdi hétvégén.

BSZA

Korhő ruhákba öltözve vonultak fel Sárospatakon

Fotó: BSZA

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság, az önkormányzat, A Művelődés Háza és Könyvtára, valamint a katolikus egyház közös szervezésében megrendezett eseményen a hagyományőrző programok és kézműves bemutatók, valamint gyermekprogramok mellett a legnagyobb érdeklődés minden esztendőben a korhű ruhákba öltözött emberek alkotta Szent Erzsébet menetet kíséri.

A történettudomány mai ismeretei szerint Árpád-házi Szent Erzsébet valószínűleg Sárospatakon született 1207-ben II. András és Merániai Gertrúd gyermekeként. Bátyja később IV. Béla néven lett király.  

Négyéves volt, amikor I. Hermann türingiai gróf jegyeseként a németországi Eisenachba, majd Wartburga költözött. Rövid élete alatt (24 éves korában hunyt el) sokat segítette a szegényeket, az elesetteket és a betegeket.  

A Szent Erzsébet Ünnep keretében Patakon bemutatták életét, valamint a munkásságához kapcsolódó események sokasága fogadta az érdeklődőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában