Mókás programok

2023.05.27. 17:24

Mozgalmas gyereknap Felsőzsolcán

Gyereknapi rendezvényére invitálta a városlakókat Felsőzsolca önkormányzata. Május 27-én szombaton mókás programok mellett vetélkedőkkel is készültek a játszótér területén megrendezett eseményre.

PGY

Vidámságan nem volt hiány Felsőzsolcán

Fotó: Bujdos Tibor

Az eseményen Szarka Tamás Felsőzsolca polgármestere köszöntötte a részvevőket, akik elfogadták a meghívást a gyereknapra és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő fejtette ki gondolatait. - Édesanyaként tisztában vagyok vele, hogy ez sokszor bizony nagyon nehéz ebben a járvánnyal, háborúval, gazdasági válsággal terhelt világban biztosítani a gyermekek nyugalmát, de hát a gyermekvállalás egy életre szóló elkötelezettség és felelősség. Jómagam és a magyar kormány azon vagyunk, hogy gyermekek felnőtté válásának útját megkönnyítsük. 2010 óta több, mint harminc támogatással segítjük a gyermekvállalást és gyermeknevelést. És a jövőben is mindent megteszünk majd a családok segítése érdekében. Hiszen gyermekek nélkül nincs jövőnk, akár családban, akár nemzetben gondolkodunk – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Barócsi Ákosék öten érkeztek a gyereknapra a két egyéves ikergyermek Réka és Brigi a babakocsiban ülve élvezte a műsort a négy éves Eszter testvérük pedig belevetette magát a programkavalkádba, melyhez mintegy előkészületként egy menő csillámtetoválást csináltatott magának barátnőjével Emmával. A további program pedig utazás Záhonyba lesz, ahol a nagymamát látogatják meg.

Egy vidám nap

A tavalyi évhez hasonlóan, most sem volt hiány játékból, zenéből és táncból. A rendezvényre látogatók színes programokon vehettek részt. Ugráló- és légvárak, kézműves foglalkozások, arcfestés és csillámtetoválás várta a gyerekeket a játszótér és az Árvízi Emlékpark területén. Délelőtt fellépett az Egyszervolt Mesezenekar, és érkezett Lehoczki László, Spider Miskolci Speciális Felderítő és Hope nevű kutyája is. Többek között volt foci és a csocsó, szabadtéri szabadulószoba izgalmas kalandokkal, feladványokkal. A mozogni vágyók a felsorolt ügyességi vetélkedőkön mérhették össze tudásukat. A vidám napon hirdették ki a Föld Napja Felsőzsolcán 2023. pályázat eredményét is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában