Elbukták a határidőt

2023.05.31. 11:30

Mégsem adják át a miskolctapolcai parkot

A mai volt a végső határnap, de a dátummódosítás ellenére sem lett kész a miskolctapolcai projekt.

Szaniszló Bálint

A Barabits sétány eleje így néz ki

A Boon.hu az elmúlt egy esztendőben több alkalommal beszámolt róla, hogy 2022. tavaszán kezdődött meg a Miskolctapolca megújulása projekt részeként az Őspark, a Geometrikus park és a hozzá kapcsolódó sétányok rekonstrukciója. Mindezek keretében az volt a cél, hogy a projekt keretében felújítják a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornáit, illetve az elektromos hálózatot, valamint új pavilonokat, utcabútorokat is telepítenek.

Építettek mosdót, illemhelyet, pelenkázót is magába foglaló komfortpontot, amely régi vágya a Miskolctapolcán megfordulóknak.

A projekt része volt a Csónakázó-tó megújítása is. Körben teljes egészében új járda veszi körül a tavat, korszerű pihenőpontokat alakítanak ki, amelyek jó kilátást biztosítanak a tóra.

Iszaptalanították a tavat, amellyel az nem egyszerűen visszanyeri régi állapotát, hanem megújul. Az anyag kiemelésére azért volt szükség, mert a tó annyira eliszaposodott, hogy néhol már csak alig két méter volt a víz mélysége, és ez már veszélyeztette az élővilágot is. 

A Zöld város kialakítása Miskolctapolca akcióterületen elnevezésű projekt 100 százalékos mértékben az Európai Uniós és hazai források révén készül el. A támogatás összege összesen valamivel több mint 1 milliárd forint.

A bűvös május 31. 

Már korábban is látszott, hogy a munkák nem fejeződnek be idejében. Az eredeti tervek szerint már márciusban át kellett volna adni a megújított részeket és lezárni a projektet, de már akkor látszott, hogy „előre nem látható nehézségek” lassították a munkákat, így eleve mintegy 70 napos késésben voltak az építők. Ez alapján módosították a határidőt május 31-re azzal a felhanggal, hogy akkora mindenképpen elkészülnek. A városvezetés szerette volna, ha a nyarat úgy kezdik el, hogy a miskolciak és a turisták rendelkezésére bocsátják a felújított Miskolctapolcát.

A késés tényét egy hétfői programon Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere is elismerte:

Holnap kellene átadnunk a miskolctapolcai parkot, de az átadás most csúszik...

Hogy mennyive csúszik az átadás, nem közölte. Ezt a kérdést egyébként kedden feltettük a városháza sajtó osztályának is, ám még nem kaptunk választ rá. Amennyiben megérkezik a válasz, megosztjuk azt olvasóinkkal.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában