Miskolctapolca

2023.05.30. 17:30

Miskolctapolcai "mókusos" híd: így néz ki az új!

Május végére kellene elkészülnie a megújult parkoknak és a Csónakázó-tónak Miskolctapolcán.

Szaniszló Bálint

Távolabb a már elkészült híd, előrább az új híd szerkezete

A Boon.hu folyamatos figyelemmel kísérte az egy évvel ezelőtt megkezdődött miskolctapolcai projektet, a parkok és a Csónakázó-tó környékének rekonstrukcióját. Előre nem látható nehézségek lassították a projekt végrehajtását, így eleve mintegy 70 napos késésben voltak az építők, az utolsó ígéretek szerint május 31-re mindenképpen elkészülnek.

Az előre nem látható dolgok között is kiemelt probléma volt az úgynevezett „mókusos híd” problémája. A Csónakázó-tó Barlangfürdő felé eső végénél korábban két fából készült híd segítette a tó körbejárhatóságát. Az egyiket a megújítási program részeként elbontották, és egy acél szerkezetű hídra cserélték, amelyet fa borítással láttak el. A tó melletti bobpályánál van egy másik híd, amelynek két végét faragott mókusok is díszítették. Az eredeti terv szerint a mókusos hídnak csak a járófelületét cserélték volna le. A borítás felszedésekor derült ki, hogy ez édeskevés lesz, mert a híd faszerkezete elkorhadt és ezáltal életveszélyessé vált.

Az elkorhadt szerkezetet így eltávolították és egy acél szerkezetű hidat gyártottak a helyére, amit már be is emeltek a megmaradt támasztékokra. 

Így néz ki az új híd 
Fotó: Ádám János

Az ígéretek szerint az új híd is teljesen készen lesz a kitűzött május 31-ei határidőre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában