Dilemma

2023.05.31. 20:00

Továbbra is kérdés a tapolcai összekötőút sorsa

UA

Tiltakozás

Fotó: Bujdos Tibor

A tiltakozók a legutóbbi lakossági fórum jegyzőkönyvét szerdán adták át a városházán, amelyben az érintettek véleményét fogalmazták meg.

Újabb lakossági egyeztetést tartottak kedd délután a Görömbölyi Művelődési Házban a Görömbölyt és Miskolc-Tapolcát összekötő út sorsáról. A tiltakozók szerint a lakossági egyeztetésen újra bebizonyosodott, hogy a Görömböly és Tapolca városrészek lakosai közül az érintett szakasz mentén élők nagy ellenállást mutatnak az összekötő autóút megépítése ellen.

A megjelentek több mint 90 százaléka semmilyen formájában nem támogatja az autóút építését. Így újból kifejezték a lakosok, hogy nem kérnek a két városrészt összekötő autóútból – nyilatkozták a Boon.hu-nak a tiltakozók. Rámutattak: a tiltakozó aláírások száma elérte a 300-at.

Korábban írtunk róla, hogy a jövőben megépülő Görömbölyt és Miskolc-Tapolcát összekötő út sorsát meglehetősen heves tiltakozás övezte az elmúlt hetekben. A tiltakozók azt is megosztották velünk, hogy korábban Veres Pál polgármester arról biztosította az érintett lakókat, hogy az ő érdekeiket szem előtt tartva fog döntés születni a megépülő útról.

A forgalomtól tartanak 

A növekvő forgalom okozta anyagi, környezeti és egészségügyi károkat nem hajlandóak elviselni a városrészben élők, ennek legutóbbi városi közgyűlésen is hangot adott néhány tiltakozó.

Az építkezéssel járó közel 500 kamionnyi anyag mozgatás teljesen tönkre tenné a már így is rendkívül rossz állapotban lévő utakat – vélik a tiltakozók. Hozzátették: továbbra is követelik az önkormányzattól, hogy teljesítse a lakók képviselőinek, a lakosoknak tett ígéretét és álljon el az autóút építésétől.

A lakossági fórum jegyzőkönyvét szerdán adták át a városházán. Amennyiben a lakosság kifejezett akarata ellenére megvalósul az összekötő autóút építése, tovább folytatjuk lakossági tiltakozásunkat, mert nem hagyjuk, hogy tönkre tegyék lakókörnyezetünket, gyermekeink életkörülményeit, sárba tiporják jogunkat a normális élethez – húzták alá a tiltakozók.

A keddi egyeztetéssel kapcsolatban megkerestük a városháza sajtóosztályát, akik azt írták: az egyeztetéshez az önkormányzat mindössze a helyszínt biztosította, az eseményt a petíció aláírói tartották, hogy tájékoztassák az érdeklődőket a korábbi, Veres Pál polgármesterrel folytatott egyeztetésről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában