Képzőművészet

2023.05.23. 19:41

Megnyílt Szikszón a kisálloMÁS Romgaléria (fotók, videó)

Szikszón, a Vásártér vasútállomás épületében a "kisálloMÁS Romgaléria" , egy unikális kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitójára invitálták a vendégeket.

Fotó: Ádám János

A "romgaléria" nyitása a város "dicstelen épületében" azt szimbolizálja, hogy Szikszó vezetése, közössége és barátai nemcsak kérik, hogy a nemzetközi intercity megállóhely "nézhető" és használható legyen, hanem tenni is akarnak felújításáért, megújulásáért - állt a kiállítás meghívójában. A kiállítás Urbán Tibor szikszói festőművész ötlete volt, akinek felkérésére 25 ismert alkotó küldte el témába illő munkáját. 

A rendezvény alkotói

Á. Tóth József, Drozsnyik istván, Dunai Beáta, Fátyol Zoltán, Flaskó Attila, Góré Szabina, Gregovszki Gábor, Homonna György, Horváth Mária, Kavecsánszki Gyula, Kiss Gellért, Kiss László, Koscsó László, Láng Eszter, Lenkey-Tóth Péter, Lőrincz Róbert, Lukács Róbert, Mező istván, Oross Csaba, Orosz-Stefán Renáta, Pethő Csilla, Puskásné Pásztor Mária, Szakállas Zsolt, Urbán Tibor és Zombori József

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában