Nincs baj?

2023.05.30. 20:00

A megdöbbentő videóra reagált az MVK

A múlt heti futótűzként terjedő videó körülményeit részletezte a vállalat portálunk megkeresésére.

UA

Fotó: Ádám János

A múlt hét keddi nagyobb esőzést követően egy menetrendszerinti autóbusz utasterébe jelentős mennyiségű esővíz folyt be, amelyről az egyik utas felvételt is készített. A videó tanúsága szerint a hömpölygő, több centiméter magas vízben több utas áll, miközben az autóbusz „zavartalanul” halad. Később kiderült, hogy a videó a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. által közlekedtetett levő 35-ös számú autóbuszon készült.

A videó, amely futótűzként kezdett terjedni a közösségi médiában, több kérdést is felvetett, így megkerestük az esettel kapcsolatban a közlekedési vállalatot.

Az utcáról folyt be a víz 

Az interneten sokan láthatták azt a videót, amit a 35-ös autóbuszon utazó rögzített kedden délután. Ezen a felvételen a csuklós autóbusz hátsó része látható, ahova a kinti esőzés miatt befolyt az utcán hömpölygő víz – írta a városháza sajtóosztálya a boon.hu-nak. Rámutattak: a nagyon rövid idő alatt kialakult özönvízszerű esőzés miatt az Avasról lezúduló nagy mennyiségű csapadék a Szabadságharc utca aljában gyűlt össze és a Népkert megálló felé folyt tovább, már a buszmegállóban hatalmas víz állt.

A megállóból a jármű elindult, mivel az út teljes szélességében folyt a csapadék, a járművezető azt elkerülni nem tudta, tovább közlekedett. A buszba befolyt esővíz az Avasra menet a partoldalon ki is folyt az utastérből, az utasok közül nem fordult senki sem segítségért, vagy kérdéssel a járművezetőhöz, mindenki biztonságban eljutott úticéljához. Ilyen ritkán előforduló vis major helyzetet elkerülni lehetetlen, az autóbuszban az utasok biztonságban voltak, leszámítva a befolyt víz által okozott kellemetlenséget – hangsúlyozták.

Arra is kitértek, hogy az MVK ügyfélszolgálatára nem érkezett panasz ez ügyben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában