Tanuláshoz is

2023.05.20. 19:00

Könyvtári fejlesztés Szerencsen

A Széchenyi 2020 program keretében megjelent „A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” című felhíváson Szerencs Város Önkormányzata pályázaton vett részt és nyert 120 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást.

SFL

Nyiri Tibor közleményében írja, hogy az önkormányzat fő célja az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák erősítését támogató szükséges infrastrukturális feltételek megvalósítása volt. A fejlesztés a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárban valósult meg, egyebek mellett kialakítottak meglévő tanulási, kreatív foglalkoztató, oktatási célú tereket, audiovizuális ismeretek átadására alkalmas helyiségeket, infrastrukturálisan korszerűsítették a tanulási folyamatokhoz szükséges kiszolgáló helyiségeket (pl. mosdó, öltöző stb.) 

Fejlesztették a könyvtári IKT (információs és kommunikációs technológia) eszközöket, a könyvtári terekben oktatási és foglalkoztatás jellegű tevékenységhez kapcsolódó bútorokat és eszközöket szereztek be, a fogyatékkal élők egész életen át tartó tanulását támogató könyvtári infrastruktúra fejlesztését, kialakítást valósították meg. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően javult - a könyvtári rendszer keretén belül - az egész életen át tartó tanulás támogatása, a kompetenciafejlesztés, oktatás és a területi ellátást elősegítő infrastruktúra – írta közleményében Nyiri Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában