Városnézés

2023.05.26. 11:04

Kirándulna? Ez is egy jó ötlet Lillafüredre, Garadnára

A belvárosi tematikus városnézések mellett a Tourinform Miskolc az idén is szervez más városrészekbe is garantált sétákat.

A Palotaszálló Lillafüreden.

Fotó: Bujdos Tibor

Tematikus sétát szervez a Tourinform Miskolc május 27-én, szombaton, a pünkösdi hosszú hétvége első napjára. A Kisvonattól a kohászokig címet viselő séta résztvevői Lillafüred és Felsőhámor érdekességeivel, történetével ismerkedhetnek meg a 2 órásra tervezett programon. Szó lesz arról, hogyan vallottak egykori költőink Lillafüredről, mi köze a Fazoláknak a Hámori-tóhoz, melyik épület Weidlich Pál egykori villája, mi látható a Kancellária 18. századi barokk épületében, és hol van eltemetve Herman Ottó. A séta során a Kohász utat is érinti a csoport. A program a hámori sziklánál fejeződik be.

A május végi garantált programot újabbak követik majd; lesznek újragondolt séták, így június végén például Miskolctapolca különlegességeit ismerhetik meg idegenvezetővel, de lesz ismét garantált séta Görömbölyön és az Egyetemvárosban is – mindkettő új elemekkel és aktualitásokkal kiegészítve. Júliusban pedig 2 teljesen új helyszín, Martinkertváros és a Vasgyár környéke érdekességeit fedezhetik fel.

A lillafüredi garantált séta május 27-én, szombaton 10 órakor indul a kisvasút lillafüredi állomásépületétől. Bővebb infó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában