boon.hu video

2023.05.28. 17:30

Újra a Népkertbe költözött a miskolci gyermeknap (fotók, videók)

Igazi programkavalkád várta vasárnap a családokat Miskolcon.

BOON

Gyereknap a Népkertben.

Fotó: Bujdos Tibor

Vidámpark, ugrálóvár, felfújható akadálypálya, lézerharc, kishintós lovagoltatás, arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, kézműves-foglalkozás, gasztronómiai-, játék- és kézművesvásár. Ezek várták a miskolci Népkertbe a kisebbeket és nagyobbakat. Délután 4 órától még hőlégballonozni is lehetett. 

Volt még mesekert interaktív játszóház kicsiknek, Betyár Tanya népi játszóház, könyvtárbusz, sportprogramok a Decathlon Áruház és a Miskolci Diákönkormányzat közreműködésével, rendőrautó-bemutató, A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány és a Liopold Macskaélet Alapítvány foglalkoztatója.

Elindult a mulatság 

A népkerti gyermeknap a Miskolci Mazsorett Együttes látványos bemutatójával vette kezdetét 10 órakor.

A délelőtt folyamán Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes koncertje is szórakoztatta a kicsiket.

Farkasházi Réka a miskolci Népkertben.
Fotó: SZB

Délután még hőlégballonozni is lehetett

Délután is követték egymást az események: A Magyar Népmese Színház A brémai muzsikusokat adta elő, a ZENITA „Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány” zenei válogatást nyújtott, aztán a Ködmön Formációs Táncegyüttes adott műsort. Majd a Magyar Népmese Színházé volt a színpad: Az aranyszőrű bárányt adták elő. A Popsuliban pedig diákzenekarok léptek fel.

Bónus Richárd két kipirult arcú - láthatólag elégedett - kislánnyal, a hétéves Annával és a négyéves Emmával tartott hazafelé a Népkertből. Az örömöt fokozta Anna vadonatúj vadászíja, mellyel azonnal célba vette fotósunk objektívjét. Nagyon tetszettek nekik a programok, az ugrálóvár és a körhinta is, és a koncerten is lelkesen tapsoltak. Fagyizással egészítették ki az aktivitást. A gyereknapi ünneplés várhatóan nagymamánál folytatódik, ahol torta és meglepetés várja a lányokat – tudtuk meg.

Németh Nikoletta mamájával és két kislánnyal érkezett a Népkertbe. Lánya, Janka hatéves, barátnője, Zsuzsi pedig öt esztendős. Találkozásunkkor éppen a játékágyúval próbálták egymást kilőni, de a többi játéklehetőséget is nagyon élvezték. Sőt, a tornádózás után Janka egyszerűen kijelentette: ez volt életem legszebb napja. A Bábszánházban is aktivizálták magukat, számos szerepet játszottak el nagy lelkesedéssel.

Sétánk közben óvatlanul egy rendkívül izgalmas házi nyúl verseny kellős közepébe csöppentünk. A 2 és fél éves Barak Dóri a nagypettyes nyuszit tekercselve orrhossznyi előnyre tett szert papájával szemben. Az előny megmaradt, sőt még kétszer megismétlődött a diadal. Megtudtuk, már reggel óta kinn voltak a Népkertben és sok mindent kipróbáltak, Dóri még a hátaslovat is megülte, úgyhogy jól fog esni mindenkinek a délutáni pihenő – vélelmezték.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Múzeumba, vagy bábszínházba 

Aki másféle gyereknapi elfoglaltságot szeretett volna, az mehetett a Herman Ottó Múzeumba, ahol Gyereknapi pünkösdi királyság, avagy "Ma vagyon, ma vagyon piros pünkösd napja!" címmel szerveztek programot. Ez volt: A kis dinó és az égig érő májusfa. Zenés, bábos bemutató a májusfa körül. Májusfa bontása. Virágkoszorú-fonás élő virágból. Gyöngykaláris-fűzés. Karton párnadoboz festése tavaszi népi szimbólumokkal. Papírgalamb-készítés. Az elkészített tárgyak hazavihették. A rendezvény mindenki számára kedvezményes, 50 százalékos belépőjeggyel volt látogatható. 

Színházi Olimpia és Bábművészeti Világtalálkozó volt a Miskolci Csodamalom Bábszínházban. Két világhírű vásári bábjátékot adtak elő, az olasz Gaspare Nasuto Pulcinellája és a brit Robert Styles Mr. Punch karakterei, Vitéz László távoli kuzinjai kelnek életre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában