Táncvizsga

2023.05.22. 20:09

Táncoló esernyők és bohócok a porondon a miskolci Művészetek Házában (fotók, videók)

Tánctudásukról adnak számot a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc és moderntánc szakos növendékei hétfőn és kedden a Művészetek Házában.

BNR

Fotó: Bujdos Tibor

A Covid járvány miatt két évig nem rendezték meg a nyilvános táncvizsgát, tavaly június elején már mi is ott lehettünk a gálán.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is két előadást tartanak a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozatának növendékei a Művészetek Házában.

Az első előadást május 22-én, hétfőn este 5 órától tarották. A repertoárban szerepeltek bohócok a porondon, táncoló esernyők, szatmári és barkósági táncok, és talajkombináció is. A műsorszámokat Gonda Anita néptánctanár, Nagy Zsuzsanna Lucia moderntánctanár, Szobota István néptánctanár és Radeleczki Gabriella korrepetitor állította össze. A néptánc koreográfiákat a "Táncházzenei átörökítés Miskolcon" pályázati projekt népzenész tanárai, Váraljai Réka, Boncsér Gábor, Jeczenyik Sándor, Puskó Márton és növendékeik kísérték.

Az est a végzős növendékek búcsúztatásával és a fináléval ért véget. 

Másnap, május 23-án szintén 5 órától várják az érdeklődőket.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában