Miskolc ünnepe

2023.05.12. 09:28

Fergeteges koncertekkel zárult csütörtökön a városnap (fotókkal, videókkal)

Egymásnak adták a színpadot csütörtökön este a Kabinet Rt., a The Sign és a 30Y.

ÉM

A 30Y-ra nagyon sokan kíváncsiak voltak

Fotó: Ádám János

Hagyomány, hogy a napközbeni ünneplés után este a könnyűzenéé a terep május 11-én, Miskolc város ünnepnapján. A Szent István térre felállított nagyszínpad környékét estefelé fiatalok és idősek népesítették be. 

A koncertek sorát a miskolci Kabinet Rt., a magyar "Acél-Rock-Főváros" zenei őskövülete. A zenekar 1981. szeptember 30-tól, kisebb-nagyobb szabadságokkal szabdalt, de folyamatosan üzemelő veszélyes üzem. Legismertebb dala a Lip Up Fatty (Lipót bácsi). 

Őket követte az ugyancsak miskolci gyökerű The Sign, a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának elődöntőse. A zenekar 2012-ben alakult Miskolcon. Az alapítók, Czinke Máté, Czinke Dani és Török Dani gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Kuli Bálint. 

Az este csúcspontja a 30Y együttes fellépése volt. A zenekar több mint 10 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra. Az elmúlt tizennyolc évben megjelent 10 nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint 10 videóklipje.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában