Verseny

2023.05.08. 13:30

Encsen a magyar verset és prózát köszöntötték

187 gyermek jelentkezett 11 település 14 iskolájából a megmérettetésre.

NHK

Szavalóverseny

Az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár rendezte meg nemrégiben a 47. Abaúji Szavalóversenyt, az encsi és a környékbeli általános iskolák tanulói számára. Idén rekordszámú, 187 gyermek jelentkezett 11 település 14 iskolájából a megmérettetésre, ami az intézményben összesen hat helyszínen zajlott párhuzamosan.

A rendezvényt Vaszilyné Veres Hajnalka, az Encs Város Kultúrájáért és Sportjáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik a nagy múltú rendezvény alapjait lefektették. Kiemelte egyúttal, hogy a magyar költészet napjához kapcsolódó esemény sokkal inkább egy ünnepnap – amellyel a magyar verset és prózát ünnepeljük –, mint verseny.

A 47. Abaúji Szavalóversenyen idén a diákok 10 kategóriában indultak: 

elsőtől nyolcadik osztályig verseket, valamint két alsós csoportban (1-2. és 3-4. osztályban) prózákat adtak elő. A szavalóknak a szervezők a szünetben műsorral kedveskedtek: Fehér Sándor előadásában a Kalamajka Bábszínház műsorát tekinthették meg. A rendezvény eredményhirdetéssel zárult, minden csoportban az első három helyezettnek oklevél és könyvajándék volt a jutalma. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában