Figyelem!

2023.04.05. 12:00

Így járnak a vonatok a húsvéti ünnep idején

Húsvétkor változik a hazai vonatközlekedés rendje. A MÁV-Start járatai április 6-án a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

ÉM

Megnövekedhet az utasforgalom az ünnep idején

Fotó: Huszár Márk

Várhatóan jelentősen megnő az ünnepek alatt az utasforgalom. Tavaly a húsvéti időszakra közel nyolcszázezren váltottak vasúti menetjegyet, s ebben a bérlettel utazók nincsenek benne. Ezért idén is a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza közötti Nyírség InterCity-khez, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest között közlekedő Tokaj IC-khez, a Budapest–Nagykanizsa közötti Tópart IC-khez, a Budapest–Keszthely közötti Balaton IC-khez, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény IC-khez és a Budapest–Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonathoz.   

Elővételre biztatnak

Érdemes elővételben megvásárolni a menet- és helyjegyeket a sorban állások elkerülése érdekében.  Vasúti jegyváltáskor az utasok 5 százalékos kedvezménnyel élhetnek az automatákat használva, és 10 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe az online jegyvásárláskor az Elvirát vagy a MÁV applikációt használva.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 6-án 10 órától április 10-én éjfélig vehetik igénybe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában