Tiltakoznak

2023.04.26. 20:49

Séta után, lakossági fórum Görömbölyön (fotókkal)

A városrészen élők attól tartanak, hogy a Miskolctapolcát és a Görömbölyt összekötő út miatt nagyobb lesz a forgalom.

UA

Fotó: Bujdos Tibor

Lakossági fórumot tartottak a Görömbölyi Művelődési házban azért, mert a lakosok egy részre nem szeretné, hogy megépüljön a Görömbölyt és Miskolctapolcát összekötő szakasz.

Ellenállásukat az váltotta ki, hogy a miskolci önkormányzat ugyan kerékpárútként emlegeti a Görömböly és Miskolctapolca között hamarosan épülő szakaszt, de a lakók tudomása szerint az nem kerékpárút lesz, hanem 7 méter széles autóút, két oldalt sárga színű kerékpárút jelzéssel.

A helyiek attól tartanak, hogy jelentősen megugrik majd a forgalom az érintett utcákban. Az eseményen többen azért szólaltak fel, hogy vonja vissza az önkormányzat a kivitelezést.

Borkúti László, a körzet önkormányzati képviselője azzal nyugtatta a hallgatóságot, hogy nem tudni még, hogy fog-e nőni a városrészen az átmenő forgalom.

A fórum gyakran kiabálásig fajult és voltak olyanok is, akik a fórum időpontját firtatták, azaz, hogy miért csak most hívták azt össze.

Az eseményen elhangzottakra a későbbiekben visszatérünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában