Jegyzet

2023.04.10. 11:00

Nyuszi ül a fűben?

Pap Gyula

Pap Gyula

Fotó: ÉM

A kereszténység legnagyobb ünnepén, Jézus feltámadásának örömhíre tölti be sokak lelkét, elmélyülést és áhitatot hozva. A profán megközelítés a tavasz beköszöntét a nyuszitojás-sonka kombó előtérbe kerülését jelenti. Reményeink szerint semmi nem zavarja meg a régmúlt idők felidézését, a máig érvényes tanulságokat méltó körülmények között sikerül majd feleleveníteni.

Probléma inkább úgy tűnik a tavasz eljövetele körül keletkezik, hogy tudniillik nem jön. További - egyelőre gondolati - feszültséget okozhat az egyre inkább hangsúlyos megközelítés, miszerint a klímakatasztrófa elkerülésének egyik módja a táplálkozási szokások megváltoztatása, a fokozott környezetterhet jelentő állattenyésztés visszaszorítása, ergo a húsvét új tartalommal való megtöltése, kvázi búcsú a sonkától.    

Az időjárás meglátjuk, miként alakul. Ha a rosszabb koreográfia érvényesül, és hótakaró lepi be az ünnepet, akkor bizony jobb, ha a nyuszi nem ül a fűbe, mert lefagy a farkincája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában