Kételyek

2023.04.17. 07:00

Így fog kinézni, ha elkészül a miskolctapolcai park - fotókkal és látványtervekkel

Másfél hónap van hátra a kitolt befejezési határidőig. Sokan kételkednek benne, hogy elkészül a projekt május végére.

Szaniszló Bálint

A parkfelújítás alapos felfordulással jár. Remélhetőleg nyárra minden a helyére kerül.

Fotó: SZB

Éppen egy hónappal ezelőtt írta meg a Boon.hu, hogy mintegy 70 napos késésben vannak a miskolctapolcai parkok és a Csónakázó-tó környének újjáépítői, de a kivitelező cég ígérete szerint május 31-re mindenképpen elkészülnek, és átadhatják a miskolciaknak a megújult Miskolctapolcát.

A Csónakázó-tó és környéke tervei

Akadály akadály hátán 

A napokban saját szemünkkel is meggyőződhettünk a projekt helyzetéről és - bár nem vagyunk szakemberek - azt tudtuk megállapítani és fényképfelvételekkel rekonstruálni, hogy bizony akad még bőven dolguk a kivitelezőknek.

A cég illetékes vezetőjének elmondása szerint több nem várt akadály is hátráltatta a tavaly tavasszal megkezdődött munkákat. Találtak például olyan közművezetékeket, amelyeket a város közműtérképe nem tüntet fel. Az ilyen helyzetek adtak bőven plusz munkát a brigádoknak.  

Nem könnyű úgy elvégezni a parkok és a Csónakázó-tó környékének teljes megújítását, hogy közben nem lehet hermetikusan körbezárni az építési területet. A sétálók, illetve a Balangfürdőbe igyekvők számára biztosítani kellett a szabad mozgást.

Ezek voltak az elképzelések 

Mint portálunk több alkalommal is foglalkozott vele, tavaly tavasszal kezdődött el mintegy egymilliárd forintos uniós forrásból a miskolctapolcai parkok és a tó környékének megújítása, amely tartalmazza az Őspark, a Geometrikus park és a hozzájuk kapcsolódó sétányok teljes megújítását, a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornáinak, illetve az elektromos hálózat átalakítását.

A projekt nagyon fontos része a Csónakázó-tó megújítása is. Körben teljes egészében új járda veszi majd körül a tavat, lesznek korszerű pihenőpontok, amelyek jó kilátást biztosítanak a tóra is.

Megvannak a látványtervek 

Ugyan a jelenlegi állapotokat rögzítő fényképfelvételeink még a káoszról számolnak be, de sikerült megszereznünk a látványterveket, amelyek azt mutatják be, hogy fog kinézni a miskolctapolcai Csónakázó-tó és környéke - amennyiben sikerül tartani a határidőt - május vége után.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában