Környezetvédelem

2023.04.22. 14:36

A Föld Napján a Miskolci Állatkertben

Giliszta futtató verseny is várja még délután 4-ig az állatkertbe látogatókat.

Még 4 óráig várják ma az érdeklődőket az állatkertben a világnapon

Fotó: Ádám János

A Miskolci Állatkertbe invitálják a szervezők ma az érdeklődőket, ahol játékos programokkal ismerkedhetnek a BMH Nonprofit Kft. segítségével többek között a szelektív hulladékgyűjtéssel.

Fotó: Ádám János
Fotó: Ádám János
Fotó: Ádám János

Miskolc önkormányzatának HungAIRy Ökomenedzser Irodája két helyszínen fogadja a látogatókat: a levegőminőség témájú sátornál a város PM monitoring hálózatával és a hozzá kapcsolódó https://pmmonitoring.hu/ honlappal ismerkedhetnek meg. A levegőminőségről szóló kérdőív kitöltéséért minden kitöltő ajándék tollat kap jutalmul. A komposztálás témájú sátorban a komposztálás hasznosságát, folyamatát és a HungAIRy program keretében ingyenesen igényelhető komposztkeretet mutatják be az érdeklődőknek, emellett lehetőség nyílik komposztkeret igénylésre is. A gyerekeket játékokkal, gilisztabábokkal és giliszta futtató versennyel várják. A hétvégi látványetetések mellett a látogatók a Terrarisztokraták különleges terráriumi állataival ismerkedhetnek meg, a gyerekek pedig kipróbálhatnak néhány játékot újrahasznosított termékekből, valamint megismerkedhetnek a hulladékcsökkentés néhány apró fortélyával is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában