Természetkárosítás bűntett

2023.04.13. 16:03

A Hernádba dobhatta az elkövető a farkas tetemét

Szerdán írtuk meg, hogy egy vadász kilőtte az M237-es számú, Svájcból indult és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vonuló, jeladóval ellátott farkast Hidasnémeti környékén.

Fotó: Vajda János

A rendőrség akkor sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az információnkat. Csütörtökön viszont a konkrét üggyel kapcsolatban feltett kérdéseinkre az ORFK azt közölte: az ügy kapcsán természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, ám a részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.   

Az ügyben más forrásainkat, információval rendelkező személyeket, szakértőket is megkerestünk, akik – a nevük elhallgatásának kérése mellett – azt alábbiakat közölték portálunkkal: a műszerek (jeladó - a szerk.) szerint az állat egy időben száz kilométer fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton, vagyis valaki járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét. Más nyilatkozó hozzátette: az előbb említett esettel való szembesülés miatt a természetvédelmi szakemberek a jeladó adatai alapján keresni kezdték az állatot, végül Hidasnémeti közelében a Hernádban találták meg a farkas tetemét


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában