Van fedezet

2023.04.26. 13:18

Fidesz-javaslat a miskolci tömegközlekedés azonnali helyreállítására és a Salkaházi-juttatás kifizetésére

Négymilliárd forinttal növekedett Miskolc gazdasági adóbevétele, így biztosítottnak látják a forrást.

BOON

„Az idei költségvetés számaiból jól látszik, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére, a miskolci vállalkozások és cégek kiemelten teljesítettek. A város gazdasági adóbevételei ugyanis mintegy 4 milliárd forinttal növekedtek, ami rekordnak számít az elmúlt évekhez képest. Gratulálunk a miskolci cégeknek, köszönjük, hogy elszántan és keményen dolgoztak sikerükért, egyben a város sikeréért is!” – írta portálunknak dr. Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője közleményében.

„Az elmúlt csaknem 4 évben sajnos bebizonyosodott, hogy a baloldali városvezetés luxuskiadásokra szórja a pénzt és alkalmatlan a miskolciak képviseletére. Nyíltan beismerve 100 milliót költenek el saját üdülőjükre, újabb sportállásként üdültetési igazgatót neveznek ki, amelynek részleteit titkolják, Dubajba repkednek, milliós vacsorákon dőzsölnek. Éppen ezért úgy látjuk, hogy ez a plusz bevétel kizárólag a miskolciakat illeti! Javaslatunk szerint az adókból befolyt plusz összeget két részre elosztva, 3,6 milliárd forint értékben a miskolci tömegközlekedés azonnali helyreállítására és 400 millió forint értékben a 36 ezer miskolci nyugdíjasnak járó Salkaházi juttatás kifizetésére kell fordítani!” – jelezte dr. Nagy Ákos.

„Kérjük Miskolc polgármesterét, Veres Pált, hogy kézzel festett Kishercegek helyett, a szeptemberi tanévkezdésre haladéktalanul állítsa vissza a 2019 október előtti tömegközlekedés színvonalát, valamint fizesse ki a 36 ezer miskolci nyugdíjasnak járó Salkaházi juttatást! Az elmúlt években több, mint 150 módosító indítványt nyújtottunk be a tömegközlekedés, a turizmus, a közbiztonság rendbetételére, a családok, vállalkozók és nyugdíjasok támogatására, de ezeket egy kézmozdulattal lesöpörte a baloldali városvezetés, sok esetben napirendre sem vette javaslatainkat. Mi akkor is, most is elmondtuk, hogy azonnal le kell állítani a sportállások, a felesleges tanácsnoki, felügyelőbizottsági és más kreált pozíciók kifizetését. Van pénz a kasszában, és ezt végre ne a saját kényelmükre és luxuskiadásikra, hanem a miskolciakra költsék!” – tette hozzá a Fidesz miskolci frakcióvetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában