Húsvétra készülődve

2023.04.01. 19:05

A mézeskaláccsal szeretetet adunk - hajnalig sütötte a több száz süteményt (fotókkal)

A Miskolci Galéria épületében található intézmény, a Felvidék Ház április 1-én húsvéti mézeskalács díszítő napra invitálta az érdeklődőket „A mézeskalács illata, a szeretet illata” címmel. A szakkör délelőtt 10 órától délután 4 óráig tartott.

NHK

A mézeskalács illata, a szeretet illata.

Fotó: Ádám János

Vranai Erika, csécsi (Felvidék) mézeskalácsos tartott előadást és bemutatót az érdeklődők számára. Akik bizony olyan sokan jelentkeztek, hogy délelőttös és délutános csoportot is kellett létrehozni – mondta Mács Ildikó, a Felvidék Ház szakmai igazgatója. A mézeskalács készítő saját bevallása szerint hajnalig sütötte a 300 darab mézeskalácsot, amelyet a résztvevők maguk díszíthettek ki az ő tanácsai, útmutatása alapján és a felügyelete alatt. A workshop ingyenes volt. A kidíszített mézeskalácsokat mindenki ajándékba kapta és haza is vihette.

Sok kis csodát köszönhet a mézeskalácsnak

Vranai Erika elmondása szerint nagyon sok kis csodát köszönhet a mézeskalácsnak. Alkotásaival már számos helyen megfordult, például Brüsszelben, az Európai Parlamentben is bemutatta a tudását. A legnagyobb élménye mégis az volt, amikor Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes hívta Csíksomlyóra, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonában tanítsa meg a lányokat mézeskalácsot készíteni, hátha valamelyikük szakmájává is fogadja ezt a mesterséget. Más kézműves termékekhez hasonlóan a mézeskalács-készítés is időt igényel, és szívből kell csinálni. Vranai Erika szerint olyan szívbéli gazdagságot lehet vele nyerni, ami pénzben nem mérhető. Ezért is hódol a hobbijának.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában