Városi est

2023.03.28. 13:30

Tudj meg többet Miskolc közlekedéséről!

Újabb mérföldkövéhez érkezett a miskolci részvételi program: április 22-én a harmadik városi estet rendezi meg Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.

ÉM

Miskolc mindennemű közlekedése a téma

A téma a megyeszékhely mindennemű közlekedése, a cél pedig az információmegosztás, hogy az állampolgárok a fontos tényezők ismeretében alkothassanak véleményt.
Az egykori Diósgyőri Várfürdő és a Népkert lehetőségei után az eddigi legnagyobb volumenű témáról tudhatnak meg többet a miskolciak: a város mindennemű közlekedéséről. A parkolás, a kerékpározás, vagy az alternatív és a tömegközlekedési módok mindennapos kérdései számos állampolgárt érintenek, azonban egy olyan összefüggő, számos tényező által befolyásolt rendszerről van szó, amelyet nehéz átlátni. Ugyanakkor a téma nagyon fontos, és olyan problémákat vet fel, amelyekkel több magyarországi település kényszerül szembenézni.

A Miskolci Részvételi Program már kipróbált módszere ugyanazon az úton halad, amelyen a korábbi példák: az állampolgárok aktivizálása és bevonása az informálásukon keresztül. A városi est ugyanis az első fázisban szólítja meg az embereket, ahol a cél, hogy minél több releváns információt megismerjenek az érdeklődők – minderről Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere számolt be sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a városvezetés továbbra is hisz a részvételi demokráciában és az állampolgárok döntéselőkészítésbe történő bevonásában. 

Azt már Szunyogh László városi főépítész ismertette, hogy ennek érdekében a közlekedés témájában szakértőként érintett emberekkel készítenek interjúkat a szervezők, amelyeket gondolatébresztőknek szánnak. Hozzátette, hogy a korábbi városi estekhez hasonlóan ezúttal is kérdőíves „közérzeti” felmérés vizsgálja, hogyan vélekednek a kitöltők az adott témáról, jelen esetben a miskolci közlekedésről.  

A 3. Városi Estet 2023. április 22-én rendezik meg a polgármesteri hivatal dísztermében. Az eseményen 60 állampolgár tud majd részt venni, hogy a helyszínen szakértőktől, tematikus asztaloknál tudhassanak meg többet a miskolci közlekedés működéséről. A szervezők tájékoztatni fogják az érdeklődőket a hamarosan induló regisztrációról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában