Jegyzet

2023.03.15. 08:00

Talpra, magyar!

Pap Gyula

Pap Gyula

Fotó: ÉM

A tudósításokat olvasva vagy élőben élvezve a programokat ismétlődően visszaköszön a különféle ünnepi reakciókból a jelen történelmi szituáció „különlegessége”. Hiába a szép kerek Petőfi-évforduló, a Himnusz dátuma, a forradalom óta eltelt 175 év, a meghitt emlékezést elnyomja a háború robaja, az eszkalálódásától való félelem, a hétköznapi megélhetés miatti sok esetben jogos aggodalom. 

Többféle elemzés kutatja, hogyan jutott ide a világ, milyen külső és belső hatások érvényesültek, az összefogás több oldalról kifejtett szükségszerűsége a gyakorlatban mérsékelten köszön csak vissza. Bármennyire is szívesen vonunk párhuzamot '48-cal, jelenleg talán nem kell szabadságharcot vizionálnunk, ám azért, hogy valós értékeink megmaradjanak, igenis tenni kell ma is. És hogy ne rogyadozó lábakkal álljunk a történelem ezen kihívásai elé, talán még soha nem volt ilyen erős szükség a buzdításra: Talpra, magyar! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában