Helyi közélet

2023.03.27. 13:00

Szép kiejtésükkel is remekeltek a kazincbarcikai diákok

Százhatvan jól felkészült tanuló vett részt a szépkiejtési és a vers- és prózamondó versenyen.

ÉM

Szavalóversenyewn

Fotó: Ádám János

Mintegy három évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A pandémiás időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont két délutánon át. 

A megnyitón Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere kitartásra buzdította a versenyzőket, majd köszönetet mondott nekik és felkészítő pedagógusaiknak a részvételért. Több mint 100 alsó tagozatos tanuló mutatta be tudását a zsűri előtt vers, próza és olvasás kategóriában a Szabó Zoltán szépkiejtési versenyen. A felsősök megmérettetésén, a Petőfi Sándor vers- és prózamondó versenyen pedig mintegy 60 fiatal indult. Az alsósok öt, a felsősök pedig négy kategóriában szavaltak, mondtak prózát vagy olvastak egy történetet. A zsűri pontozással döntötte el, kik kerülnek a dobogóra, és minden kategóriában választhattak egy különdíjast is. 

A díjazottak könyvjutalmat, valamint oklevelet vehettek át, és minden résztvevőt emléklappal jutalmaztak a versenyen – tette közzé Kazincbarcika önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában