Ismét megrendezték

2023.03.18. 20:45

Ma is láncokat tör és megszabadít

Közel ötszázan regisztráltak idén a Közösségek Regionális Karizmatikus Találkozójára.

Detzky Anna

Fotós: Vajda János

A pandémia miatti kihagyás után idén ismét megrendezte a 10. születésnapját ünneplő Mindszent Karizma Közösség, a VII. Közösségek Regionális Karizmatikus Találkozóját 2023. március 18-án, szombaton, a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában. A rendezvény rendkívüli népszerűségnek örvend a katolikus karizmatikus megújulási mozgalmat képviselő közösségek körében, mostanra az egész országban. 

A találkozó mottója idén a Láncokat tör! volt. Ez Jézusra, a szabadítóra utal, aki képes ma is kihozni megkötözöttségeikből azokat, akik Őt követik. A résztvevőket Juhász Ferenc atya, a miskolci Mindszenti Templom plébánosa, a rendezvény fő támogatója köszöntötte.  

Elég ha hiszünk Jézusnak 

A nap során lehetőség nyílt részt venni Csiszér László és zenekara dicsőítésében, tanításokat hallgatni, a nagyböjti időszakhoz kapcsolódó műhelyeken elmélkedni, bekapcsolódni a szentségimádásba, közbenjáró imádságot kérni, gyónni és részesedni a szentmise szentségeiben. A tanítást Koós Ede egri atya tartotta, aki a pozitív értelemben vett kötelékekről és a megkötöző láncokról beszélt.

A műhelyek megtartásában és a szentségimádás alatti szolgálatokban a Szent Ferenc Kisnővérei közreműködtek. A szentmisét Szabó József atya, a Miskolc-Diósgyőri Római Katolikus Plébánia plébánosa celebrálta, aki arról beszélt, hogy a minket megkötöző dolgok a legtöbbször csak képzeltek, de Jézus szabadítása valóságos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában