Pontos helyszínek

2023.03.01. 14:01

Itt lesznek az avasi süllyesztett hulladéktárolók

Összesen 650 feletti lakás hulladékát tudják majd befogadni az új földalatti hulladéktárolók.

UA

Több ezer avasi lakos hulladékelhelyezési problémája oldódik meg a közeljövőben

Fotó: Ádám János

Tavaly februárban jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csöbör Katalin, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, hogy 200 millió forintos kormányzati támogatást kap Miskolc a föld alatti hulladéktárolók mintaprojektjének megvalósítására. Ennek következtében 25 darab földbe süllyesztett hulladéktároló építenek ki 5 hulladékgyűjtő szigeten.

Jól megközelíthető helyek

A földbe süllyesztett hulladéktárolókat a következő utcákon és címek közelében, telepítésre alkalmas területen alakítják ki. A Szentgyörgy út 1. számnál, amely az Ifjúság út felől közelíthető meg, a Klapka György út 22-32. között, a Középszer utca 7-11. között, a Szentgyörgy út 47. számnál és a Szilvás utca 11. számnál. A hulladéktárolók kapacitása összesen körülbelül 660-670 lakást érint majd – írta megkeresésünkre a városháza sajtóosztálya. Hozzátették: a helyszínek kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a föld alatt elhelyezkedő közműveket ne kelljen áthelyezni, továbbá az is szempont volt, hogy lehetőleg parkolóhelyek szabaduljanak fel egyes helyszíneken a hulladéktároló ketrecek megszüntetésével.

Szilágyi Szabolcs félretájékoztatott

Korábban megírtuk, hogy a Jobbikból nemrég a Demokratikus Koalícióba igazolt Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő szerint az avasi hulladéktárolók csak kampányígéretek voltak, és valószínűleg már sokan el is feledkeztek róla. 

Szilágyi Szabolcs
Fotós: ÉM

Azonban a városháza szerint már idén befejeződhet a kivitelezés. „Az építési beruházás kapcsán jelenleg folyamatban van a földbe süllyesztett hulladéktárolók és annak hulladékgyűjtő szigetei helyszínének kiválasztása Miskolc Avas területén. A vállalkozó a kivitelezést előre láthatólag 2023. március hónap folyamán lefolytatja, és a projekt befejezésének záró időpontja április 30. lesz” – írták korábban. Azt is kiemelték: összességében elmondható, hogy mind az építési beruházás, mind pedig a szemléletformálás vonatkozásában a projekt lebonyolítása folyamatban van, a vonatkozó határidők betartásra kerülnek.

Az önkormányzati média is hirdeti

A politikus kijelentéseit még a minap.hu, a miskolci önkormányzat hírportálja is cáfolja, hiszen fizetett hirdetésben reklámozzák az avasi süllyesztett hulladéktárolók projektjének megvalósulását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában