Kutatás

2023.03.24. 15:00

Indiában a miskolci professzorok

A Miskolci Egyetem oktatói megismerkedtek a Plasma Spray laboratóriumban folyó szakmai munkával.

ÉM

Új technológiákat kutatnak

Indiában tartózkodik a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Karának delegációja: prof. dr. Gácsi Zoltán, prof. dr. Baumli Péter és Batta Beatrix. Útjuk célja a  „Plazmaporlasztással készített CNT erősített grafén bevonatú elektródok nagyhatékonyságú kondenzátor alkalmazáshoz: Ipari alkalmazás” című projekt indiai partnerintézményének (Indian Instiute of Technology) meglátogatása, és a szakmai előrehaladás áttekintése. Útjuk során megismerkedtek a Plasma Spray laboratóriumban folyó szakmai munkával, a kutatás részleteivel, megállapodtak egy magyar-indiai közös szabadalom elkészítésében és benyújtásában.
Az utazás során találkoztak dr. Farkas Hilda tudományos és technológiai attaséval is, akivel az indiai egyetemekkel és kutatóintézetekkel történő együttműködés tartalmi kérdéseit és kereteit tekintették át, osztotta meg közösségi oldalánt prof. der. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában