Beszélgetés

2023.03.08. 09:00

Hat év után újra Nyitva van a pálya

Az amigeleken.hu egy igazi csemegét kínál a diósgyőri kosárlabdázás szerelmeseinek. A 2017-ben indult Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozat a diósgyőri kosárlabda öt ikonikus alakjával folytatódik. 

BOON

A diósgyőri kosárlabdázás hőskora lesz a téma

Fotó: Bujdos Tibor

A „Diósgyőri kosárlabdázás hőskora” című beszélgetésre meghívott vendégek: Dr. Boros Árpád, a klub egykori elnöke, Király Sándor egykori vezetőedző és három egykori közönség-kedvenc, Áronné Katalin, Medgyesi Judit és Winter Ilona. Az esemény helyszíne: Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal Városház tér 8. alatti Házasságkötő-Díszterme, időpontja: 2023. március 22. szerda 17 óra.

Az amigeleken.hu a Herman Ottó Múzeummal és az Észak-Keleti Átjáró Egyesülettel közösen 2017-ben hívta életre a Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozatot a Herman Ottó Múzeum Papszer-i kiállítóépületében.

Az akkori beszélgetések témája a labdarúgás volt, meghívottjai a DVTK legendás labdarúgói voltak. Az első beszélgetésnek Salamon József és Tatár György volt a vendége, majd az elfeledett generáció tagjai következtek, Sikora Ferenc, Vass László, Kovács Mustos István és Kovács Pál. A harmadikon görög napot tartottunk, ott volt Teodoru Borisz, az édesapja Szotirisz és Oláh Ferenc is. A negyediket az Észak-Keleti Átjáró Egyesület képviselője, Balogh Attila tartotta, ezen a DVTK induló történetét ismerhették meg az érdeklődők. Aztán mintegy ráadásként, bónuszként következtek a kapuslegendák, Tamás Gyula, Szabó László és Veréb György.

A Múzeum Papszer-i épülete bezárt, így a beszélgetéssorozat Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának Házasságkötő-Dísztermében folytatódik.

A „Diósgyőri kosárlabdázás hőskora” című beszélgetést Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere nyitja meg. A részvétel ingyenes, de előregisztrációhoz kötött. Regisztrálni az [email protected] e-mail címen vagy a 30 2283471-es telefonszámon lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában