Retro

2023.03.29. 19:00

Fura okból lett Armand Miskolcon Alföldi Róbertből

Mirúl írt 30 éve az Észak-Magyarország? Két Kaméliás hölgy előadást is bemutatott akkor a Miskolci Nemzeti Színház. Volt rá magyarázat, hogy miért. 1993. március 23-án derült ki.

Zsótér Sándor napjainkban

Fotó: MW, Benkő Sándor

Eredetileg Zsótér Sándor, a később Kossuth-díjat kapott, de akkor még rendezői pályája elején tartó művész készült a nagyszínpadon bemutatni egy saját változatot. Dumas A kaméliás hölgy című regénye nyomán, Arthur Rimbaud leveleit felhasználva született az előadás, amely nem jutott el a nagyszínpadig. „Ez a feldolgozás a hagyományos színművet olyan új, meghökkentő és – mondjuk úgy – avantgárd szemlélettel, motívumokkal formálta át, amely nem számíthatott a nézők tömegeire, de élményt, meglepően új megoldásokat mutathat a színházi formanyelv megújítását kedvelők kicsiny, de hálás táborának. A színház igazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa a rendezővel egyetértésben úgy döntött, hogy az átdolgozott Kaméliás hölgy bemutatójára a színház egyik kisebb termében kerüljön sor, míg a Nagyszínházban színpadra állítják A kaméliás hölgy klasszikus változatát” – világította meg a színház közleménye, amelyet 1993. március 23-i számában idézett az Észak-Magyarország. A klasszikus, Seprődi Kiss Attila rendezte változatban Varjú Olga (Marguerite) partnere Alföldi Róbert lett, Armand szerepében. Zsótér Sándor darabját a balett-teremben tűzték műsorra.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában