Retró

2023.03.29. 15:00

Főutcai rekonstrukció, reggel 7-től délután 5-ig

Furcsa tíz év távlatából olvasni, miről írt az Észak-Magyarország. Megkezdődött a miskolci Széchenyi utca díszburkolatának megújítása – tudhatták meg 2013. március 27-én a megyei napilap olvasói. Mára már a múlt homályába vesznek az akkor kezdődő, hónapokig tartó kényelmetlenségek.

A látványterv alapján a Centrum áruház előtti tér teljesen megváltozik – írta tíz éve az Észak-Magyarország

Fotó: ÉM

Igazi nagyvárosi, de a mostaninál sokkal zöldebb, elegáns, polgári hangulatú, egységes arculatú főutcát ígér a város és a kivitelező Zöld Nyíl 2009 konzorcium a miskolciaknak – foglalta össze az újság, jelezve a munka elvégzéséhez szükséges időtávlatokat: nyár végére készülhetnek el a kivitelezők. A cikk jelezte: a munkálatok megkezdése előtt kiemelten fontos volt az itt élők és a kereskedők érdekének figyelembevétele. Ezért a lehető legkisebb zaj-, kosz- és porterhelés mellett, körültekintő tervezés és ütemezés után kezdődhetett meg a rekonstrukció. A burkolat bontási munkálata a főutca megújulásának első szakaszán, az Ady híd – Kazinczy utca közötti részen a boltok, üzletek előtt tervezetten egy nap munkavégzést jelent, de a boltokba, üzletekbe való bejutás ekkor is biztosított – vetette fel az összefoglaló. A következő hónapra ígérték a Centrum előtti téren a szökőkút, lépcsők, villamosmegálló melletti terület átépítésének kezdetét. Az ott élők kérésének megfelelve a tervezett munkavégzést munkanapokon 7–17 óra közötti időszakra tervezték korlátozni. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában