Kényszerű döntés

2023.03.21. 21:14

Felfüggesztik az edelényi kastély látogathatóságát

Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél.

Fotó: Airpixel - Drone imagery

Felfüggeszti a péceli és az edelényi műemlék épületek (Edelényben a kastély) látogathatóságát, négy vármegyében és a budapesti központban pedig csoportos létszámcsökkentésre kényszerül a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. Mint az MTI-nek eljuttatott közleményükben fogalmaznak, a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború együttesen a hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszeríti a céget. 
Hozzátették: a társaság az elbocsátandó munkavállalók elhelyezkedésének segítésére karriertanácsadást és konzultációs programot indít, illetve együttműködést kezdeményez a foglalkoztatáspolitikáért felelős központi és helyi kormányzati szervezetekkel.
Jelezték, hogy a társaság országosan 50 műemlék, köztük 18 kastély és 12 vár üzemeltetését végzi.
Mivel a társaság jelentős mértékben racionalizálja működését, "kényszerű döntés született" az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről.
Közölték azt is, hogy a "kényszerű lépéssel" a társaság munkavállalóinak száma 780-ról 612-re csökken, az ő munkahelyüket a hatékonyságnöveléssel, racionalizálással sikerül megőrizni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában