Látványos

2023.03.30. 13:29

Mutatjuk, mi érkezik Szlovákia felől Tiszaújvárosba

Óriás szállítmány érkezik.

Fotó: Ádám János

Látványos módon, óriási szállítójárműveken érkeznek Tiszaújvárosba a MOL Petrolkémia épülő propilén üzemének óriásberendezései az építkezésre.

A március 29-30., csütörtökről péntekre virradó éjjel elsőként érkező berendezés olyan nagy, hogy 3 darabban, speciális szállítójárművekkel hozzák.

A három, egyenként csaknem 40 méter hosszú, mintegy 5 méter magas és 4 méter széles szerelvény súlya is rendkívüli: 201 tonna, 123 tonna és 96 tonna.

Így néz ki a szállítmány 2 gépe, ami jelenleg már Bánrévén van:

 

Az első szállítmány 2023. március 30-án 21:00 órakor lépi át Bánrévénél a szlovák határt, és várhatóan 24:00- 01:00 körül ér Miskolcra a 26-os út felől. A túlméretes szállítmány a 3-as úton halad tovább a turbókörforgalmon át.

A propilén üzem beruházásról

Tavaly márciusban rakták le a MOL Petrolkémia új propilén üzemének alapkövét Tiszaújvárosban. A 65 milliárd forintos, zöldmezős beruházással épülő üzem évente 100.000 tonna propilént állít majd elő, így jelentősen mértékben fedezi a MOL vegyipari alapanyagigényét, és növeli a vállalat önellátását. Ez az üzem biztosít majd propilént az épülő poliol komplexumnak is, amellyel Tiszaújváros a régió vegyipari fővárosává léphet elő. A propilén üzem megépítése több ezer embernek ad munkát, és hosszútávon is versenyképes munkahelyeket teremt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában