Segítenek

2023.03.03. 13:15

Egymillió forinttal és 200 palack borral támogatják a miskolci színházat

Különleges módon segíti dr. Bakóczi István üzletember a miskolci színházat

Dr. Barkóczi István és Béres Attila a tegnapi rendezvényen a Népkerti Vigadóban

Fotó: Ádám János

Jótékonysági vacsora estet szerveztek még december végén a Hotel Miskolc Kft. üzemeltetésében lévő Népkerti Vigadó és Söröző tulajdonosa, dr. Barkóczi István és munkatársai a Miskolci Nemzeti Színház javára, amikor nehéz helyzetbe került a színház az energiaválság miatt. Dr. Barkóczi István az est keretén belül a színház javára egymillió forintot gyűjtött akkor össze a vendégek segítségével, valamint a FUX Zrt. támogatásával, amely összeget át is utalták a teátrum részére. A decemberi est során a házigazda, mint a Barkland pincészet tulajdonosa is, tett még egy ünnepi felajánlást, miszerint az idén immáron 200. évfordulóját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház részére 200 palack, egyedi címkével ellátott Barkland bort is felajánl. A borok palackozása megtörtént, a színházzal közösen, egyedi címkét terveztek, amely fel is került az ünnepi borokra. 

Béres Attilának, a színház igazgatójának, a borokat dr. Barkóczi István sajtótájékoztató keretén belül adta át pénteken a Népkerti Vigadóban. Az üzletember elmondta: egy szerény kis borászatról van szó, amelyet a lányával visznek, és 15-20 ezer minőségi borral töltött palackot  készítenek évente,  a felajánlott borokat jelképesen adták a pénz mellé. Felhasználásával további gesztusokat tehet a színház akár úgy, hogy a nagy adományozóknak ad belőle, vagy például úgy, hogy a gazdasági kamarával közösen szintén a miskolci színház javára rendezendő jótékonysági esten lehet majd licitálni az egyedi palackokra. "Nekünk szívügyünk a város és a színház, kötelességünk segíteni, aki profitot csinál ebben a városban, annak kutya kötelessége, hogy a kultúra- és más területeken támogatást nyújtson - fogalmazta meg.

Béres Attila kiemelte: "köszönöm, hogy mintegy tíz éve befogadott a város, és sokszor, sok helyen járva megtapasztaltam: a tény, hogy ennek a városnak először volt kőszínháza, olyan módon tette rendkívülivé a város közönségét mint sehol máshol a világon. A tapasztalataim alapján elmondhatom, sehol nem találkoztam ilyen fajta önzetlenséggel, mint Miskolcon". 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában