Fejlesztések

2023.03.05. 09:40

Rudabányán több utca megújulhat nyárra

Közel 178 millió forint pályázati összeget nyert el a település beltéri közutak fejlesztésére.

Detzky Anna

Rudabánya utcáin

Fotó: polgármesteri hivatal

A kétéves projekt Rudabánya nyolc utcáját érinti majd. A beruházástól azt várják, hogy biztonságosabbá válik a város közlekedése és javulnak a helyben élők életkörülményei.

– Amikor benyújtottuk a pályázatot, meg kellett határoznunk, hogy mely beltéri útszakaszokat szeretnénk a pályázati forrásból felújítani. Ezeket igyekeztünk úgy elosztani, hogy minden településrész jól járjon. Többnyire ezek a legforgalmasabb, illetve a legelhanyagoltabb utcák – mondta Novák Péter Adrián, Rudabánya polgármestere. – Szeretném, ha a nyáron megvalósulnának az elindított közbeszerzések. Ennek részeként teljesen leaszfaltozzák majd az Ady Endre és a Zöldfa utcát, illetve a Bartók Béla utca, a Görgő Tibor utca és a Temető utca aszfaltburkolatot kap. Az utóbbi három eddig földes kövezett út volt. A Temető utcához öt napelemes világító kandellábert is kihelyezünk, mert az érintett útszakaszon nincs közvilágítás és ez egy olcsó megoldás. Az Ady Endre utcára még napelemes forgalomlassító jelzőberendezés is kerül.

Javult a közlekedés

A környéken több útvonal is új aszfaltot kapott.

– Az elmúlt években törekedtünk rá, hogy az elhanyagolt útszakaszokat minél nagyobb számban tudjuk felújítani. Már megvalósult a Rózsavölgy utca és tavaly a József Attila utca teljes felújítása, ami 50 millió forintba került. Emellett a Magyar Közút teljesen újra aszfaltozta a Rudabánya Felsőkelecsény közötti útszakaszt. Ez az Óvoda utca által érinti a város tetemes belterületét is. Emellett Szuhakálló és Felsőtelekes között is az út nagy részét újra aszfaltozták. Így teljesen megújult útvonalon tudunk Rudabányától Kazincbarcikáig közlekedni – hangsúlyozta a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában