A költő nyomában

2023.03.14. 20:15

Bordal túra Petőfi emlékére

Különleges kezdeményezéssel emlékezett a Tokaj-Hegyalja Egyetem a nagy magyar költőre, és azokra az időkre, amikor bebarangolta Tokaj-Hegyalját.

BSZA

A Kávészünet zenekar a sárospataki egyetem dísztermaében

Fotó: BSZA

Egy 28 kilométer hosszú bordal túrával emlékezett Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulójára a Tokaj-Hegyalja Egyetem. Ennek keretében a résztvevők kedden reggel Bodrogkeresztúrból indulva és késő délután Sárospatakra érkezve nyolc borvidéki településen álltak meg, a helyszíneken a hallgatók egy-egy Petőfi bordalt szavaltak el. 

Körtvélyesi Erzsébet, az intézmény oktatási igazgatója arról számolt be, hogy összesen több mint hatvanan teljesítették a teljes, több mint tíz órás túrát. Az intézmény munkatársai és tanulói mellett a Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon honvéd kadét programjának résztvevői közül tizenhárman egyenruhába beöltözve csatlakoztak hozzájuk. Csakúgy, mint a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kilenc diákja. Az intézménnyel nemrég kötött együttműködési megállapodást az egyetem. Az oktatási igazgató hozzátette: a program apropóját az adta, hogy egykor Petőfi is gyalog barangolta be Tokaj-Hegyalját, a túra segítségével pedig hallgatóik is közelebbről is megismerhették a borvidéki településeket. Minden helyszínen kedves fogadtatásban részesült a menet, voltak akik egy-egy rövid távra csatlakoztak is hozzájuk - mondta. 

Este a Tokaj-Hegyalja Egyetem dísztermében a Kávészünet zenekar Petőfi tematikájú koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában