Bárány Napok

2023.03.29. 17:40

Mutatjuk, hol ehet a hétvégén bárányt

Több éve tartó projekt már a Bárány Napok, amely a szervezők szerint évről-évre népszerűbb mind az éttermek, mind a vendégek körében.

A juh húsa finom és egészséges, vallják a szervezők

Fotó: shutterstock Christian Bullinger

A Bárány Napokat március 31-én és április 1-én rendezik meg az idén, a program keretében a résztvevő éttermekbe látogatók különféle bárányos ételeket kóstolhatnak meg, sok étterem külön ajánlattal is készül az eseményre.

A Juh Terméktanács az Interovic nevű spanyol testvérszervezetével konzorciumban az idén is dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán, ezért szervezte meg – évente két alkalommal – az európai uniós támogatású Bárány Napokat.
A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, fontosnak tartják, hogy a fogyasztók megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, maga a folyamata fenntartható, környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajta, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. Húsuk finomabb, elkészítésük egyszerű.

Megyénkben is több étterem csatlakozott a programhoz, egy edelényi, egy sárospataki, egy miskolci és egy mádi éttermet láttunk a listán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában