Jegyzet

2023.03.30. 17:47

Kutyafáját!

Munkám során az utóbbi időben szélesebb rálátás birtokába kerültem az állatvédelem témakörében, pontosabban a jelentkező problémákkal gyakrabban találkozom, és talán az átlagtól jobban meg tudom ítélni, nagyra értékelni az ezen a területen dolgozók áldozatos munkáját. És sajnálatos módon belefutok olyan témákba is amikor a népesség jelentős részének empátiáját kihasználva szélhámosok rontják az ezen a területen dolgozók renoméját.

Az elszabadult infláció több szegmensben érezteti hatását, kiemelten azokban, ahol a finanszírozás részben társadalmi, hiszen a szükségszerű takarékosság rányomja bélyegét a jótékonyságra is. Most vészjelzést adtak le az állatvédők, megítélésük szerint további állami segítség nélkül belátható időn belül ellehetetlenülhet munkájuk. Az állatvédelem gerincét a civil szervezetek adják, amiért nem lehetünk elég hálásak nekik - fogalmazza meg a kormánybiztos. Az össztársadalmi hasznosságú munka megbecsültsége vitathatatlan, a források bővítésére tett ígéret teljesítése pedig azért fontos, mert ha valami, az állatvédelem tényleg közös ügyünk kell legyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában