Segítsünk!

2023.03.31. 18:00

Jótékonykodásért cserébe diósgyőri ereklye

Nagyszabású jótékonysági a(u)kció indult egy Igriciben élő súlyos beteg kisfiú megsegítésére.

Egy DVTK Jegesmedvék-mezre is lehet licitálni.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala

A felhívás során jelentős értéket képviselő sportereklyékre lehet licitálni, ezzel is esélyt adva a tragikus sorsú csöpp harcosnak régi-új élete visszanyerésére.

A tiszaújvárosi tűzoltó, Baka Krisztián kisfia ugyanis teljesen egészségesen jött világra két és fél évvel ezelőtt, ám alig nyolchónaposan a védőoltás ellenére agyhártyagyulladást kapott. Négy hétig kómában feküdt, s mire fel tudták ébreszteni, megvakult és gyakorlatilag teljesen megsüketült. A kis Krisztián emellett önálló nagymozgásokra nem képes, hasra fordulni is csak segítséggel tud. A szülők foggal-körömmel küzdenek a kisfiú helyzetének jobbá tételéért, folyamatosan gyógytornára, valamint látás- és hallásfejlesztésre hordják a csöppséget. Emellett szeretnének eljutni Borsodból a komplex és intenzív fejlesztő kezeléseket biztosító solymári Borsóházba, illetve egy soproni speciális intézménybe, ahol rengeteg gyermeken segítettek már. A kezelések azonban jelentős anyagi terhet rónak a családra, ezért mindennemű támogatás létfontosságú lehet a számukra - tudta meg a boon.hu.

Az édesapa kollégái most nagyszabású licitet szerveztek: számos profi magyar sportegyesület és magánszemély ajánlott fel komoly sportereklyéket a kis Krisztián megsegítésére.

A licit egyik tárgya egy, a Diósgyőri VTK által dedikált mez.
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala

Bővebb információ ITT érhető el.


Aki anyagilag támogatná a családot és Baka Krisztiánt, az a Supersum Alapítvány számlaszámán keresztül teheti ezt meg:

Supersum Alapítvány
K&H BANK
Bankszámlaszám: 10402764-50526972-78881008
IBAN: HU72 10402764-50526972-78881008
Swift kód: OKHB HUHB
Közlemény: KRISZTIÁN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában