Legyünk óvatosak!

2023.02.08. 18:30

Vigyázat, csalók: nincs befizetés ellenőrzés

Miskolci lakásokba csengettek be azzal az indokkal, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését ellenőrizzék, azonban ilyen ellenőrzést senki nem tart!

BOON

A BMH Nonprofit Kft. ellenőrzési tevékenysége kizárólag a hulladékgyűjtő edényzetek és az azokon lévő azonosító matricák ellenőrzésére terjed ki az ingatlanhasználók megzavarása nélkül

Fotó: Unger Tamás

A napokban már beszámoltunk róla: Több lakossági jelzés érkezett a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-hez olyan esetekről, amelyek során ismeretlen személyek, csoportosan, miskolci lakásokba csengettek be azzal az indokkal, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését ellenőrizzék. A bejelentések szerint az említett személyek a Városgazda munkatársaiként mutatkoztak be, és a társaság munkaruháját, vagy arra hasonlító öltözéket viseltek.

A Városgazda Kft. felhívta a lakosság figyelmét, hogy a társaság tevékenységi köréből és jogosultságából fakadóan nem végez, és nem is végezhet ilyen jellegű tevékenységet. Azoknak pedig akik hasonló történést észlelnek, a társaság azt tanácsolja, hogy az ilyen személyeket ne engedjék be a lakásba, és jelentsék az esetet a rendőrségen.

Nincs ilyen ellenőrzés

A hulladékgazdálkodást végző BMH Nonprofit Kft. portálunknak szintén jelezte: az elmúlt napokban megjelent hír szerint csalók próbálnak bejutni a miskolci ingatlanokba, azzal az ürüggyel, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését ellenőrizzék.

„Fentiektől a BMH Nonprofit Kft., mint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, valamint a szolgáltatás ellátásába bevont alvállalkozói elzárkóznak, ilyen jellegű ellenőrzési tevékenységet nem látnak el. A BMH Nonprofit Kft. ellenőrzési tevékenysége kizárólag a hulladékgyűjtő edényzetek és az azokon lévő azonosító matricák ellenőrzésére terjed ki az ingatlanhasználók megzavarása nélkül” – hangsúlyozták közleményükben.

Hasonló figyelmeztetést és felhívást juttatott el portálunknak a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) is.

„Ezúton felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy sem az NHKV Zrt., sem a közszolgáltató cég (BMH Nonprofit Kft.), sem annak alvállalkozói nem végeznek személyes ellenőrzéseket, és nem is bíztak meg ilyen tevékenységgel más céget sem. Amennyiben ilyen indokkal csengetnek be Önökhöz, értesítsék a rendőrséget!”- javasolták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában