Jegyzet

2023.02.01. 11:37

Üzemanyag

Ujlaki Attila

Ujlaki Attila

Forrás: ÉM

Akik autóval járnak, meglepően magas árakkal kénytelenek találkozni jelenleg a benzinkutakon. Az üzemanyagárstop jelentősen megkönnyítette az autósok helyzetét hazánkban, hiszen ezzel körülbelül öt és fél millió embernek volt olcsóbb a tankolás a stop tizenhárom hónapja alatt. A helyzet azonban tarthatatlanná vált a pánikvásárlások és az üzletszerű tankolások következtében, valamint a közgazdászoknak is igaza van, hogy a kettő meg kettő az néha lehet öt és néha lehet három, de hosszú távon négy lesz, így a piacot nem lehet ilyen mértékben szabályozni.
A most bejelentett döntés újabb segítség azoknak, akik munkába járáshoz használják a személyautójukat. Nem kérdés, hogy számukra az autó munkaeszköz, ezért elengedhetetlen a támogatásuk, mert csak így tud megfelelően és hatékonyan működni az ország gazdasága. Az tény azonban, hogy a helyzetük nem könnyű, mert így is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a benzinkutakon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában