Szenzáció

2023.02.13. 08:00

Petőfi-leszármazottak az idős házaspár esküvőjén

Rhúz Anna és Andrea már serdülő korában is adott énekes műsorokat.

DA

Rhúz Anna és Andrea ikrek serdülőként énekeltek Béres Zoltánné esküvőjén

Egy felsőzsolcai nyugdíjas házaspár keresett meg minket, hogy az esküvőjükön énekeltek a miskolci Petőfi-leszármazottak. Olvasóink az Észak-Magyarország előfizetői, így fedezték fel 2023. január 30-ai lapszámunkban, hogy személyesen ismerik Rhúz Annát és Andreát. Az ikerpár nem régen családfakutatásáról számolt be szerkesztőségünknek. 

Közel ötvenéves házasok 

– Megmaradtak a korabeli fotók és egy magnófelvétel is az esküvőnkről, ami 1974. augusztus 31-én volt. Rhúz Anna és Andrea ikrek serdülőként énekeltek itt. Azóta nem találkoztunk velük, csak most az újságban láttuk meg és ismertük fel őket. Még mindig hasonlítanak a fiatalkori önmagukra. Az Észak-Magyarországot pedig a szüleim kezdték járatni maguknak – mesélte Béres Zoltánné. – Annak idején az esküvőszervező iroda ajánlotta fel számunkra az énekes műsort a polgári esküvőn. Aztán a Mindszenti templomban volt az egyházi szertartás, majd nagy lagzit tartottunk egy munkásszálló éttermében, körülbelül száz fővel. Ezt követően egy évig Sajókeresztúrban laktunk a férjem szüleinél, utána Felsőzsolcára költöztünk az én szüleimhez. 1979-ben pedig építkeztünk, hogy saját otthonunk lehessen és azóta ott lakunk. Egy lányunk, két fiunk és öt unokánk van, egy kislány és négy fiú. A legkisebb fiúcska kétéves. A lányunk Londonban, a kisebbik fiunk Németországban, a nagyobbik pedig Lóréven a Csepel-szigeten él és székely menyeink lettek. Lassan közeledik a 49. házassági évfordulónk, de előtte még a születésnapjainkat ünnepeljük majd. Általában étterembe, vagy több napos kirándulásra megyünk ilyenkor és a gyerekek is meglátogatnak minket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában